Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твТоку-що получихме първата голяма доставка

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твТоку-що получихме първата голяма доставка
Коментари Харесай

Министър Ангелов: От 1 април отварят ресторантите, които имат градини на открито

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Току-що получихме първата огромна доставка от 51 600 дози на съвременна. Утре чакаме 151 000 дози на Астра Зенека. Така за тази седмица ще имаме над 220 000 дози. За април чакаме към 700 000 дози, като може да се усили.

Това заяви през днешния ден здравният министър Костадин Ангелов.

На базата на всичко това сме изключителни оптимисти за темпа на имунизацията. Вчера имунизираните са близо 10 000, раздадените ваксини по РЗИ към този момент са факт. Стартираме разпределението и на имунизациите на Модерна. на фона на всичко това, имайте поради, че сме обнадеждени от обстоятелството, че на национално равнище броя на приетите в болница леко стартира да понижава. Надяваме се това да е трайна наклонност, уточни министърът. 

Така че се надяваме сега да сме в най-високата точка на пика, за който приказваме, добави той.

Вчера доста специалисти коментирахме какво да се случи. Най-много " за " има за връщане на учениците от 12 клас в учебно заведение, т.е. след пролетната почивка. Децата се връщат в яслите и детските градини на 5 април. От 1 април театрите с 30% потенциал ще работят. По отношение на моловете - няма да се отворят от 1 април, както и огромните магазини. Изключение ще се направи единствено за тези, които могат да обезпечат пространство навън. Ресторантите - от 1 април ще могат да работят единствено тези, които имат открити площи - градини. Нощните задения остават затворени, уточни той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР